De kliniek

Dierenkliniek Schuytgraaf is een dierenartspraktijk gespecialiseerd in gezelschapsdieren zoals honden, katten, konijnen en knaagdieren.

De kliniek is modern en compleet uitgerust met alle denkbare apparatuur voor onderzoek en behandeling.Van bloedanalyse apparatuur, anaesthesiebewaking tot digitale röntgen en echografie

In de praktijk vindt u onder andere:

De wachtkamer

Hier kunt u plaatsnemen als u moet wachten totdat uw huisdier behandeld kan worden.

 

 

 

De balie

Hier kunt u terecht om aan te geven dat u aanwezig bent, zodat de dierenarts wBalieeet welke patiënten al in de wachtkamer zitten. Ook kunt u hier uw medicijnen en voer meekrijgen en afrekenen. De assistentes kunnen ook veel van uw vragen beantwoorden over de verzorging van uw huisdier.

 

 

 

 

 

 

Meerdere behandelkamers

Hier vinden controles plaats, zoals het lichamelijk onderzoek, maar ook het afnemen van bloed, puncties en huidafkrabsels voor nader onderzoek. Ook handelingen zoals verbanden aanleggen het het geven van injecties vinden hier plaats.

Laboratorium

Een afgescheiden ruimte waar o.a. bloed-, urine-, ontlasting- en weefselonderzoek plaatsvindt.

De kantine

De medewerkers kunnen hier even zitten om te lunchen en koffie of thee te drinken.

De röntgenruimtes

In deze ruimtes staan de echo en röntgenapparatuur en vinden deze onderzoeken plaats. De ruimtes kunnen volledig worden afgesloten en laten geen straling door.

De opnameruimtesopname

De opname voor honden, katten en knaagdieren zijn gescheiden en bevinden zich in het middelste gedeelte van de kliniek (zie foto rechts). De opname bestaat uit hokken waar de dieren voor een korte tijd kunnen verblijven. De dieren die geopereerd zijn, kunnen hier rustig wakker worden. En dieren die intensieve zorg nodig hebben of geobserveerd moeten worden, krijgen hier de aandacht die ze nodig hebben.

 

De voorbereidingsruimte

Hier worden de dieren voorbereid op de operatie. Dit houdt in dat, zodra ze onder narcose zijn, het operatiegebied wordt geschoren. Zo houden we de operatiekamer steriel. (zie foto onder)

Voorbereiding, OK Tandheelkunde links, Schone OK rechts

De operatiekamer

In deze ruimte vinden de operaties plaats. Er is een operatielamp aanwezig alsmede de apparatuur voor bewaking van de anesthesie met isofluraan. (zie foto boven, kamer rechts)

De tandheelkundekamer

Hier vinden alle tandheelkundige behandelingen plaats. Ook hier is de mogelijkheid om röntgenfoto's te maken. De apparatuur die hier gebruikt wordt is helemaal afgestemd op het gebit. (zie foto boven, kamer links)

Graag heten wij allen u en uw huisdier van harte welkom op Dierenkliniek Schuytgraaf, Het Lemoen 89, 6846 KD Arnhem.

Bel even voor een afspraak Tel 026-3891642

Castratieproject bij Dierenarts Arnhem!

Op zaterdag 18 augustus organiseren wij een castratie- en sterilisatieproject voor katten.

Lees verder...

Interview met onze tandarts Caroline

Onze gebitsspecialist Caroline Stelma heeft een interview gegeven over gebitsverzorging -en problemen bij honden. Een leuk en informatief interview! Voor interview: klik hier  

Lees verder...